Otthoni kézilabdázás

Összeállította: Kőnig-Görögh Dóra
testnevelő-egészségtan tanár, kézilabda szakedző

 • Labdás ügyesség fejlesztése otthon, lakásban
  Ebben a videófilmben olyan labdás gyakorlatokat mutatunk be, amelyeket a gyermekek otthon is el tudnak végezni. Labdás gimnasztika után következnek az ügyességi feladatok, majd a végén néhány játék ötlet. A gyakorlatokat többször (4x/6x/8x) végezzék el a gyermekek, nyugodtan állítsák meg közben a filmet. A gyakorlatokat szivacskézilabdával hajtjuk végre, de lehet más fajta, méretű, anyagú labdát is használni, esetleg összegöngyölt zoknival vagy plüss állattal helyettesíteni.
  https://drive.google.com/open?id=1mcpHB702-G2lWHhBE9qHHyWyLn4dpkxU
 • Koordinációfejlesztés otthon, lakásban
  Ebben a videófilmben koordinációs gyakorlatokat mutatunk be egy négyzet segítségével, a végén pedig kézilabdaspecifikus koordinációs gyakorlatokat láthatnak. Kis helyen, komoly koncentrációt igénylő feladatokat prezentálunk. A gyakorlatokat 7,5 és 5,5 éves fiúk hajtják végre, de a darabszám és a gyorsaság növelésével nyugodtan alkalmazhatják idősebb gyermekeknél is. Itt is a gyakorlatokat többször (4x/6x/8x) hajtassák végre, nyugodtan állítsák meg közben a filmet.
  https://drive.google.com/open?id=1G6Xc8UguAMgEuQ7LJ1ylBx5A4pD7To6L
 • Kézilabda dobása, elkapása otthon, lakásban
  A videófilmben az egykezes felső átadás oktatásának fokozatát láthatják, valamint a labda elkapásának különböző változatait. A labdás melegítés után helyben végezhető labdaátadások következnek, két és egy kézzel. Fontos, hogy minden gyakorlatot mind a két kézzel hajtassunk végre. Ez a film is egy játékkal zárul.
  https://drive.google.com/open?id=1-lCevTykdzTON9EW0510NS8tIC0gXIrP
 • Tompítások, gurulások otthon, lakásban
  A videófilm a tompításokat, gurulásokat állítja a középpontba. A kézilabdaedzésből indultunk ki, de a gyakorlatokat más sportágak is hasznosítani tudják. A rögzült mozgások a hétköznapi életben is hasznosak lehetnek.  Az utánzó feladatokat különböző tompítások és gurulások követik, majd a végén egy küzdőjátékot mutatunk be.
  https://drive.google.com/open?id=186Qd6kcHzjGXmNgYG0NRyytsjBeSK7D0