Szakmai szemmel – Könyvajánló

Új önéletrajzi ihletésű szakkönyvvel jelentkezett Zsiga Gyula mesteredző. A Magyar Kézilabda-szövetség utánpótlás-fejlesztési igazgatója „Szakmai szemmel” című könyvét ajánlja minden pedagógusnak, szülőnek, utánpótlásnevelő edzőnek és mindenkinek, aki a jövő nemzedékével valamilyen szinten kapcsolatba kerül. Könnyen olvasható, jó stílusban, finom humorral íródott, melyben -Gyulától megszokott innovatív módon- sok-sok témát helyez új megvilágításba. Egy jól összeállított, szemléletformáló mentori anyag, melyben hangsúlyt kap a hagyományok tisztelete és a változás szele egyaránt. Inspiráló, gondolatébresztő könyv.

Zsiga Gyula kézilabda szakedző, magyar mesteredző, EHF-mesteredző, sportvezető, középiskolai testnevelő tanár. Edzőként BL-győztes, EHF-kupa-győztes, európai Szuperkupa-győztes, BEK-döntős, City-kupa-döntős, magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes. 2017-től a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, majd utánpótlás fejlesztési igazgatója.                                                                                        

A szerző célja, hogy az utánpótlás-nevelést mindenki egymásra épülő évekből álló folyamatnak tekintse. Mint hangsúlyozza, nincs fontos és kevésbé lényeges oldala a képzésnek, ugyanis minden összefügg egymással. A kiadvány nem gyakorlatokat, edzéselméleteket ölel fel, hanem közérthető módon magyarázza el a folyamatokat, fázisokat

Zsiga Gyula az elmúlt években igyekezett az oktató-nevelőmunka több elemében rávilágítani arra, hogy valójában a kialakult gondolkodás és szemlélet okoz némi zavart az utánpótlás-nevelésben. Nem titkolt célja a szerzőnek, hogy e két fontos szegmensben idézzen elő változásokat azok számára, akik ezen a területen tevékenykednek. A könyv tartalmát tekintve egy mentori anyag, amely nevelőedzők és szülők részére készült. Több mint 20 témával foglalkozik. Többek között, hogy miért van jelentősége a „Hátországnak”. Mit jelent és miért kell koncepció, terv vagy elgondolás a nevelőmunkában?