SPORTSZÜLŐK AKADÉMIÁJA II. – Magyar Edzők Társasága

A Sportszülők Akadémiája második foglalkozását február 15-én 18-20 óráig tartja. Hasonlóan az első alkalomhoz, részt lehet venni személyesen a Magyar Sport Háza konferenciatermében, vagy online lehet követni a Magyar Edzők Társasága YouTube csatornáján. A személyes részvételhez a Magyar Edzők Társasága honlapján (magyaredzo.hu) kell regisztrálni február 14-én 12 óráig https://magyaredzo.hu/…/sportszulok-akademiaja…/ . A YouTube csatornán történő megtekintéshez regisztrálni nem kell, a csatlakozási link: https://youtube.com/live/ge-0Z3JQNHw?feature=share .

A foglalkozás támája ezúttal a sportegészségügy lesz. Minden sportszülő tudja, hogy a versenyzés feltétele a sportorvosi vizsgálat alapján kiállított versenyzési engedély. Mit takar a sportorvosi vizsgálat? Mikor adható ki a versenyzési engedély, mikor nem? Hogy és hol lehet a vizsgálatra bejelentkezni? Ki vizsgálja meg azokat a gyermekeket, akik koruk, vagy a sportág jellege miatt még csak edzésre járnak, de nem versenyeznek? Betegség, sérülés után mikor térhet vissza a fiatal sportoló az edzésmunkába, a versenyzésbe? Milyen gyermekkori betegségek fordulnak elő és ezek mennyiben befolyásolják a sportágválasztást, a sportolást?

Ezek, és még nyilván a foglalkozáson a szülők részéről felmerülő számtalan egyéb kérdés várnak válaszra. És akik megválaszolják, ők az Országos Sportegészségügyi Intézet, népszerű nevén a Sportkórház orvosai, szakemberei: Dr. Soós Ágnes főigazgató főorvos, Dr. Kiss Marianna, az Országos Sportorvosi Hálózat vezető sportorvosa, Megyeriné Szabó Anita a Sportkórház stratégiai igazgatója és Dr. Vannai Judit gyermekgyógyász szakorvos.

Mindenkit szeretettel várunk személyesen, vagy a YouTube csatornánkon!

Magyar Edzők Társasága