A TF és a MOB közös tréningjén az olimpiai értékek voltak a főszerepben

  1. február 12-én a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság közös szervezésében valósult meg az olimpiai értékek iskolai program (Olympic Values Education Programme, OVEP) továbbképzése egyesületünk tagjai számára. Az MTTOE tagok számára szervezett különleges képzési alkalmon 24 tagunk vett részt, többek között egyesületünk titkára, dr. Szalay Piroska is.

Első körben 14 alkalommal, összesen 336 pedagógus vesz részt a képzéssorozatban, aminek eredményeként országos szinten több mint 200 iskola több ezer diákja találkozhat az olimpiai nevelés alapjaival.

A 10 órás továbbképzés olyan témákat dolgozott fel, amelyeken keresztül az alapvető olimpiai értékek, a kiválóság, a tisztelet és a barátság, eszméje kézzelfoghatóvá válik a diákok számára.
Dr. Csányi Tamás, egyesületünk alelnöke, egyben a továbbképzési program kidolgozója és vezető trénere elmondta, hogy nagyszerű hangulatban zajlott az esemény, és kiváló lehetőséget kínált arra, hogy az MTTOE tagjai megismerjék egymást és azokat a modern oktatási módszereket, amelyeket az OVEP oktatási koncepciója tartalmaz.