Magyar Edzők Társasága e-learning

A Kormány döntött a közoktatási intézmények, az általános és középiskolák bezárásáról a koronavírus terjedése miatt. A kényszerszünet mintegy másfél millió gyereket érint. A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében március 16-tól tantermen kívüli, úgynevezett digitális tanrend kerül bevezetésre. 

Az átállás azoknál a tantárgyaknál lesz a legnehezebb, ahol a tanagyag nagyarányú gyakorlati foglalkozást kíván, elsősorban ilyen tantárgy a testnevelés.

A Magyar Edzők Társasága 2019 novemberében az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával egy korszerű, felhasználóbarát e-learning platformot indított, melyen számos sportszakmai, elméleti tartalom mellett, egy gyakorlattár is helyet kapott. A Gyakorlattárban jelenleg 161, képpel, szöveges leírással és videóval bemutatott, többnyire eszköz nélkül, kis területen elvégezhető gyakorlat található.

A gyakorlatokat Kiss Áron (Szilágyi Áron erőnléti edzője), Juhász Bianka, Puskás Sándor (az olimpiai bajnok gyorskorcsolya válogatott erőnléti edzője) és Pozsonyi Zsolt (Ferencvárosi TC női kézilabda csapatának erőnléti edzője) állították össze és mutatják be, melyeket Dr. Rácz Levente a Testnevelési Egyetem Biomechanikai Tanszék vezetője lektorált.

A Magyar Edzők Társasága a jelenlegi helyzetre való tekintettel, lehetőségeihez mérten támogatja az oktatás online csatornákon történő megszervezését, ezért használatra ajánlja és korlátlanul elérhetővé teszi e-learning felületén a „Gyakorlattár” tartalmakat az oktatási intézmények és sportegyesületek számára.

Elérés: https://magyaredzo.hu/MET/e_learning_tanf.php?gyakorlattar=y

A tartalom az edzők magas szintű szakmai munkájának támogatására készült, a felhasználás során indokolt a testnevelő tanár vagy szakedző módszertani iránymutatása.